Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën dōTERRA

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen, en andere delen van planten. Ze vormen de kracht, de essentie van planten, bloemen, grassen, struiken en bomen. Als je ooit hebt genoten van het geschenk van een roos, een wandeling door een veld van lavendel, of de geur van vers gesneden munt, dan heb je de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

 

Deze levenskracht uit de natuur wordt als het ware op ons overgedragen om bij te dragen aan het herstellen van het natuurlijke evenwicht in ons lichaam. Essentiële oliën kunnen je opbeuren, je kalmeren, je vitaliseren en je lichaam en geest reinigen. Kortom, het gebruik van deze oliën is een natuurlijke manier om voor je gezondheid te zorgen.

 

Waarom dōTERRA?

Er zijn al zovéél verschillende merken essentiële oliën op de markt. Waarom dan dōTERRA? Wel, omdat we er ons zelf van vergewist hebben dat:

  • hun essentiële oliën werkzaam zijn;
  • er een eerlijk verhaal achter schuil gaat van zuivere intenties. Het merendeel van de oliën wordt gewonnen in gebieden met grote economische achterstand. Deze firma draagt er mee zorg voor dat degenen die de planten telen en oogsten op een degelijke manier hun ‘brood’ kunnen verdienen. Vergewis je er zelf van door hier te klikken voor het You Tube-kanaal van dōTERRA;
  •  je je via hun websites ervan kan vergewissen dat er een stevige research achter deze producten zit, ook op medisch vlak;
  • iedere olie is zorgvuldig en degelijk getest op basis van het strikte CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® kwaliteitsprotocol.
  • deze oliën geen vulstoffen of kunstmatige ingrediënten bevatten die hun actieve kwaliteiten zou verwateren. Ze zijn ook gecertificeerd vrij van verontreinigingen zoals pesticiden of andere chemische residuen;
  • hier geen firma achter zit die enkel uit is op snel geldgewin. We hebben een aantal van de verantwoordelijken ontmoet en dat gaf ons een goed gevoel;

Gebruik?

Essentiële oliën worden voor een breed scala aan problemen gebruikt, afzonderlijk of in samengestelde mengsels. Ze worden toegediend door drie methoden: via aromatisch vernevelen met een diffuser, plaatselijk op de huid aanbrengen of innemen.

 

Essentiële oliën zijn van nature veilig en hebben weinig of geen ongewenste bijwerkingen wanneer gebruikt zoals voorgeschreven. Ze zijn echter sterk geconcentreerd en dienen met zorg te worden gebruikt. Essentiële oliën mogen nooit worden gebruikt in de ogen of in de gehoorgang. Raadpleeg uw arts voor het gebruik van essentiële oliën als u zwanger bent of onder behandeling van een arts bent.

 

Producten bestellen en advies

Wil je de dōTERRA producten leren kennen, klik hier voor de gids met alle producten.

 

Je kan een bestelling plaatsen of je informeren via de volgende kanalen:

  • Via onze webshop bij dōTERRA. Voorlopig is de info enkel in het Engels beschikbaar.
  • Door Veerle Michiels te contacteren op 0497/81.54.18. of haar een e-mail te sturen naar veerle@deepsoulconnections.com of via haar Facebook-pagina. Bij haar kan je tevens terecht voor advies.
  • Zelf verdeler worden als ‘Welness Advocate’: dit kan ook via ons geregeld worden door met contact op te nemen via bovenstaande coördinaten.