'Deze reis is niet alleen één van die ervaringen die je leven kunnen veranderen maar ook hoe je het leven waarneemt.'

 

Peter

Noord-India Route

Reisroute

Data & Prijzen

Brochure downloaden

Reis boeken

Reisinfo

Praktisch

Huur mij in?

Mooi samengevat

Wat maakt deze reis uniek?

Hoe kan deze reis je leven veranderen?

Deze reis is niet alleen één van die ervaringen die je leven kunnen veranderen maar ook je kijk op het leven. Tijdens deze reis word je diep ondergedompeld in de mystieke ziel van India en ervaar je in jezelf de tijdloze wijsheid en levensvreugde waaruit het Hindoeïsme en Boeddhisme tappen. Je wordt tijdens deze reis ook binnengeleid in de wondere wereld van de 5 elementen (water, vuur, aarde, lucht en ether). Je leert hoe je deel kan zijn van het enorme transformatieproces dat momenteel op Aarde gaande is.

 

 

Alle plaatsen die we bezoeken zijn stuk voor stuk speciaal geselecteerde plaatsen waar een rijke mystieke geschiedenis achter schuil gaat. Elk met een unieke identiteit die je elke keer weer op een andere manier inspireren en opladen.

 

Beleef het intense Varanasi, het centrum van het Hindoe-universum. Ervaar de diepe rust in ashrams op het platteland en in de jungle met één van India’s meest gerespecteerde swami’s.

Beleef het boeddhisme van binnenuit in een Tibetaans klooster, op de plek van waaruit het zich over de wereld heeft verspreid. Laat je betoveren door het mysterie van de tempels van Khajuraho en door de charismatische Taj Mahal. En geniet bovenal van de hartelijke contacten met de plaatselijke bevolking.

 

Dit alles onder de inspirerende begeleiding van Peter Kupers

 

Wil je door India reizen op een onvergetelijke, intense en inspirerende manier, dan is Peter de persoon om je mee te verbinden. Een meerwaarde van een groepsreis is dat je gewoon kunt ontspannen en meegaan met de spirituele flow.

 

Het is een passie van Peter om zijn ervaringen en kennis te delen, en om anderen tot een dieper bewustzijn van zichzelf te brengen. Na twee decennia lang meerdere keren per jaar op het Indiase subcontinent te hebben vertoefd, kent hij de hindoeïstische cultuur en zijn wijsheid van binnenuit. Zo werd hij o.a. eind jaren ‘90 bij Manikarnika ghat in Varanasi ondergedompeld in goddelijk licht en ontving hij de darshan van Shiva en Moeder Ganga. Ten gevolge daarvan draagt hij o.a. fysieke tekens welk hun betekenis beschreven staat in duizenden jaren oude geschriften. Sindsdien begon zijn tweede leven (in India) en zijn talloze wonderlijke gebeurtenissen op zijn pad gekomen die hem intens verrijkt hebben.

 

Peter werd geïnitieerd in Kriya Yoga, Bhakti Yoga en Jnana Yoga en wordt intens begeleid door Sri Satya Sai Baba en Shri Adgadanand Ji Maharaj. Deze laatste heeft hem de titel van 'Pandit' toegekend, hetgeen begeleeider op het spirituele pad betekent. Gaandeweg heeft hij door al deze ervaringen van binnenuit een talent ontwikkeld om de tijdloze wijsheid van de eeuwenoude Indiase geschriften praktisch te vertalen naar mensen met een Westerse achtergrond.

In de loop der jaren heeft Peter diepe en innige relaties opgebouwd met mensen ter plaatse uit alle lagen van de bevolking. Velen van hen houden ervan om hun verhalen, ervaringen en inzichten te delen. Deze rijke connecties in India staan er mede garant voor dat je een verscheidenheid aan unieke en diep ontroerende ervaringen hebt. Je ervaart zowel de exotische aard van Moeder India als de liefdevolle warmte en de vreugde van zijn bewoners.

 

Kom en wees een deel van deze prachtige en verlichtende reis met ons. Dompel jezelf onder, herontdek jezelf en ontdoe je tegelijkertijd van oude roestige gedragspatronen die je belemmeren. Herontdek de vreugde diep in je hart, de liefde voor jezelf en anderen. Kom dichterbij jezelf in de paradox van chaos. Leer om spiritualiteit te verstrengelen met het dagelijks leven en beleef verbazingwekkende synchroniciteiten in je leven. Kom uit de ivoren toren van je hoofd, waar de wetten van de mind heersen, naar de uitgestrekte vlakte van de velden van je hart.