Noord-India Route

Reisroute

Data & Prijzen

Brochure downloaden

Reis boeken

Reisinfo

Praktisch

Huur mij in?

Mooi samengevat

Wat maakt deze reis uniek?

Praktisch Noord-India Route

Paspoort

Je hebt een paspoort nodig dat bij aanvraag van het visum nog zes maanden geldig is en nog 2 lege bladzijden naast elkaar heeft. Belgische reizigers hebben een internationaal paspoort nodig.

 

Voor deze reis moet je voor vertrek een visum aanvragen.

De Indiase ambassades hebben de administratie hieromtrent uitbesteed aan VFS Global / Indian Application Centre (België / Nederland). Hiervoor brengen zij naast de kosten van het visum, € 15,- aan administratiekosten in rekening. Dien je aanvraag 6 weken voor vertrek in! We geven de visum procedure apart weer voor Nederlanders en Belgen.

 

Visum procedure voor Nederlanders:

Met ingang van 28 april 2014 zijn voor het verkrijgen van een visum voor India biometrische gegevens nodig, zoals vingerafdrukken en een gezichtsscan. Dit betekent dat iedere aanvrager persoonlijk naar een kantoor van het Visa Application Centre van BLS Global moet gaan om deze biometrische gegevens af te laten nemen. Kantoren van BLS Global vind je in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Je moet hiervoor van te voren een online een afspraak maken. Hou rekening met de beperkte (openings)tijden van de kantoren.

Biometrische data zijn vereist voor alle visumaanvragers in Nederland met uitzondering van personen van 71 jaar en ouder (bij terugkomst van de reis). Zij kunnen het visum eventueel ook per post afhandelen. Dit geldt ook voor mensen die voor een eerdere aanvraag hun biometrische gegevens hebben afgegeven: deze blijven vijf jaar geldig.

Meer informatie over alle nieuwe regels kun je nalezen op: blsindia-nl.com.

 

Wat moet je nu doen?

Maak uiterlijk 6 weken voor vertrek een afspraak via: blsindia-nl.com/biometrics.php. Bij deze afspraak worden je vingerafdrukken en een gezichtscan gemaakt en kun je tegelijkertijd je visumaanvraag indienen. Neem voor deze afspraak mee:

• 2 pasfoto’s (let op: dit is een afwijkend formaat: 51 x 51 mm).

• Contant geld of pinpas voor de betaling ter plaatse

• Diverse formulieren, te vinden onder het kopje: Tourist Visa: Requirements, waaronder in ieder geval:

1. General declaration form

2. Undertaking

3. Overige gevraagde documenten (verschillend voor een werknemer / werkeloos / student / werkeloos / zelfstandige bent), ook te vinden onder het kopje Tourist Visa: Requirements

Je krijgt bericht wanneer het paspoort weer kan worden afgehaald. Vaak is de verwerkingstijd een week. Meer informatie over de procedure vind je op: blsindia-nl.com/howtoapply.

 

Vul bij ‘Reference name India’ de naam in van het eerste hotel zoals hieronder vermeld (ook al verblijf je er niet):

Hotel Amax Inn

8145/6, Arakashan Road

Pahar Ganj, New Delhi - 55

India

Tel: +(91)-9-811262629

 

Visum procedure voor Belgen:

Voor deze reis moet je voor vertrek een visum aanvragen. Je kunt het visum aanvragen bij VFS Global / Indian Application Centre België. Voor Belgen zijn geen biometrische gegevens nodig. Dien je aanvraag 5 weken voor vertrek in! De hiervoor benodigde formulieren vind je hier.

 

Hulp bij invullen van het visumformulier van India:

• Tourist Visa, 3 maanden

• Single entry + aankomstdatum India + Tourism

• Profession / Employment: hier MOET de naam en het adres van de werkgever of opleidingsinstituut worden opgegeven. Een zelfstandige kan gewoon eigen naam en adres invullen.

 

NB: Wanneer je hier ‘housewife’ of ’student’ invult, moet je bij G: Profession/Occupationdetails invullen: father of spouse. Vul vervolgens bij Employername/Business in: 'Not applicable'. Vul bij adres het werkgeversadres van je echtgenoot (mocht die nog werken). Als je beide met pensioen bent, vul je 'Not applicable' in.

• Vul bij ‘Reference name India’ de naam in van het eerste hotel zoals hieronder vermeld (ook al verblijf je er niet):

Hotel Amax Inn

8145/6, Arakashan Road    Pahar Ganj, New Delhi - 55   India

Tel: +(91)-9-811262629

 

• Neem een aan jou gerichte officiële brief (bv. factuur) mee waar je adres op staat. Je moet immers kunnen bewijzen waar je domicilie is, en zulk een brief volstaat daarvoor.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de betrokken ambassade.

Visuminformatie

Financiën

Munteenheid

De munteenheid in India is de rupee. Een euro is momenteel ongeveer 80 Indiase rupees waard.

 

Welk geld meenemen?

Contant geld kan je op vele plaatsen omwisselen in rupees, ook in de luchthaven van Delhi. Neem daarnaast je giro- of bankpas of creditcard mee om te pinnen bij de geldautomaten. Dit kan met een pinpas met op de achterzijde een Maestro- of Cirrussymbool of sowieso met een Visa-kaart. Contant geld komt van pas wanneer een pinautomaat buiten werking blijkt te zijn.

 

NB: Accepteer geen vieze of gescheurde bankbiljetten; Indiërs weigeren deze vaak aan te nemen.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Check dit met je bank en neem tijdens je reis de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

 

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.

 

Eten en drinken

India is een land met bijna de oppervlakte van een continent. Net zoals er verschillende talen en religies zijn, typeert de Indische keuken zich door z'n grote verscheidenheid naargelang de streek. Gemene delers zijn wel het veelvuldige gebruik van specerijen en kruiden - zoals kurkuma, komijn, gember en koriander. De wijde verspreiding van vegetarisme en veganisme in India is ook een rode draad in de Indische keuken.

 

Zogenaamd Europees eten is in de grotere steden soms verkrijgbaar, maar wel duurder dan het typisch Indiase eten. Wees voorzichtig met vlees, zelfs in de duurdere restaurants.

Men eet met de rechterhand, of met lepel en vork, maar nooit met de linkerhand, deze wordt als onrein beschouwd en alleen voor sanitaire doeleinden gebruikt.

 

Tracht leidingwater te vermijden als je het niet gewend bent. Overal zijn flessen mineraalwater en frisdranken te koop. Let er wel op dat de dop goed verzegeld is. Thee en koffie is altijd veilig te drinken.

 

Maaltijden

Wat neem ik mee op reis?

Uitrusting

Bagage kan je meenemen in een flexibele rugzak, schoudertas of koffer. In verband met de beperkte ruimte in de bagageruimte willen we je vragen om geen te grote koffers mee te nemen. Neem vooral niet te veel mee, maar beperk je tot wat je echt nodig hebt. Je bent soms zelf verantwoordelijk voor het dragen van je bagage naar de accommodatie. Luchtvaartmaatschappijen hanteren meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo.

 

Kleding

Vrijwel overal in India, met uitzondering van de badplaatsen, kunnen korte broeken, blote schouders, strakke kleding en teveel bloot als aanstootgevend worden gezien. Toon respect naar de lokale bevolking door rekening te houden met hun cultuur.

 

Wanneer je tempels bezoekt, of andere heilige plaatsen, houd er dan rekening mee dat er nog strengere kledingvoorschriften gelden en dat je bedekkende kleding dient te dragen. Soms wordt er ook verwacht dat vrouwen hun hoofd bedekken door een hoofddoek te dragen.

 

Wat je écht nodig hebt:

• kleine tas/rugzak voor je dagelijkse uitstapjes en voor in de bus

• lakenzak

• dunne regenjas/windjack

• warme trui/jas voor de avonden

• sandalen en gympen of wandelschoenen

• zonnebril / hoofddeksel

• geprinte versie van je internationale e-ticket i.v.m. toegangscontroles op de Indiase vliegvelden

 

Wat je niet nodig hebt:

• slaapmatje

• slaapzak

 

Fotografie, video en opladen

In de hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. Denk ook aan een reserveset batterijen.

 

Gezond en veilig op reis

Gezond en veilig op reis

Medicatie

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn ORS-zakjes (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. De reisbegeleiding heeft zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. Gebruik je speciale medicijnen of injecties, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek of arts indien nodig om een specifiek document voor je op te stellen (bv. KNMP-reisdocument in Nederland) voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

 

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, vaccinatiecentrum, de lokale GGD,  thuisvaccinatie.nl., www.itg.be Het is handig om de reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties of raadpleeg het Tropisch Instituut  http://www.itg.be

India stelt geen vaccinaties verplicht.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:

  •   Hepatitus A
  •   Buiktyfus
  •   DTP (difterie, tetanus, polio)
  •   Rabiës
  •   Malaria, komt voor in India

 

Check je reisverzekering!

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht.

 

Iedereen mét een reisverzekering (deze stellen we verplicht!) heeft recht op assistentie van een alarmcentrale. In geval van nood neem je zelf contact op met de desbetreffende alarmcentrale. De reisbegeleiding wil je hier natuurlijk altijd bij helpen. Als je beschikt over een smartphone, download dan de App "SOS op reis". Deze App biedt toegang tot alarmnummers in ruim 200 landen en gegevens van ambassades en consulaten. Via de App is het mogelijk direct contact te leggen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij.

 

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van de deelnemers staat bij Deep Soul Connections altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met vrienden en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de overheid: in Nederland: reisadviezen en in België:  www.bit.ly.com

Contact tijdens de reis

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met India is 4,5 uur tijdens de wintertijd en 3,5 uur tijdens de zomertijd in Europa.

 

Contact met het thuisfront:

Bellen vanuit India kan bij de verschillende telecomkantoortjes. 'Collect call'-gesprekken zijn ook mogelijk. Mobiel bellen is in India in de steden momenteel overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is. Er is ook een mogelijkheid om Sim-kaarten ter plaatse te kopen. Als er Wifi-verbinding is, kan je ook via de belfunctie van Whatsapp telefoneren met het thuisfront of via Skype.

Internet cafés zijn overal in India te vinden.

Post vanuit India doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

 

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd kopieën van zowel je reisschema als je vluchtgegevens hebben. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl of www.brusselsairport.be.

In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar op +32 (0)497-815418. Bel daarom niet met het hotel maar met Deep Soul Connections.

 

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd alle noodzakelijke gegevens bij de hand.

 

Gezond