Noord-India Route

Reisroute

Data & Prijzen

Brochure downloaden

Reis boeken

Reisinfo

Praktisch

Huur mij in?

Mooi samengevat

Wat maakt deze reis uniek?

Reisinfo Noord-India Route

Noord-India heeft een subtropisch klimaat en kent grosso modo 3 seizoenen, het koelere seizoen (midden-september tot maart), het hete seizoen (midden maart tot einde juni) en het regenseizoen (juli tot midden september). De beste reistijd voor Noord India is van oktober tot en met midden -maart. Overdag kan de temperatuur dan oplopen tot 30 °C, ‘s avonds koelt het af en kan het zelfs fris zijn. De zomers zijn er erg warm en nat en de wintermaanden zijn dan weer redelijk droog.

Klimaat

Wat is inbegrepen in de reissom?

 • Tijdens de nachttreintrajecten 2e-klas AC-couchettes.
 • Vervoermiddelen (busje, boot, riksja) ter plaatse volgens programma
 • Alle overnachtingen volgens programma.
 • Entreegelden.
 • Jungle-activiteiten in het Panna Tiger Reserve.
 • Begeleiding vanwege Peter.
 • Ceremonies, meditaties en spirituele begeleiding.
 • Om de ochtend vindt er een yoga- of Chi Kung sessie plaats van 1 uur.
 • Ontbijt.

Bijkomende kosten - niet inbegrepen in reissom

Bijkomende kosten

• Boekingskosten

 • 1 persoon: € 15
 • 2 personen: € 25
 • 3 of meer deelnemers: € 30

• Reis en/of annuleringsverzekering – verplicht zelf te regelen.

• Visum India (voor vertrek aanvragen): 67euro.

• Vlucht naar India (prijs tussen 600 en 750 euro per ticket).

• Maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden (behalve het ontbijt).

• Toeslag voor als je een eenpersoonskamer wilt is € 350 voor de hele reis.

• Extra’s: deep tissue massage, ayurvedisch consult, …

 

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 350,- per persoon. Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers doorgaans ter plekke uitgeven aan maaltijden, drankjes en fooien en souvenirs. Vooral souvenirs zijn afhankelijk van je eigen voorkeur. Tijdens de reis zijn een aantal optionele activiteiten mogelijk, zoals deep tissue massage, ayurvedische massage, ayurvedisch consult of –behandelingen die je ter plaatse (via de begeleider) kunt boeken. Zo kun je je groepsreis ook een individueel accent geven.

• Massage (deep tissue of ayurvedisch): 10€ per keer

• Ayurvedisch consult € 10

• Ayurvedische behandelingen (prijsoverzicht op aanvraag beschikbaar)

• Fooien € 50,-

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2015. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen.

 

Fooien

Het genoemde bedrag aan fooien is een richtlijn. Op reis is het gebruikelijk om bv. chauffeurs een fooi te geven. Fooien zijn vaak een onmisbare aanvulling op het inkomen, waarvan meestal een hele familie afhankelijk is. In veel gevallen kun je zelf een fooi geven. Gemeenschappelijke uitgaven (groepsfooien, entreegelden, etc.) worden uit de gezamenlijke pot betaald.

Gezondheid

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. De enige uitdaging zou kunnen zijn dat er in de ashrams op matrassen op de grond geslapen wordt (2X2 nachten). We nemen ook twee keer een slaaptrein, doch deze zijn comfortabel.Vanwege het grote cultuurverschil zijn een flexibele instelling en incasseringsvermogen noodzakelijk. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met me op.

Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een trein die vertraging heeft) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

Vluchtinformatie

Je hebt de keuze om zelf je vliegticket te regelen op de afgesproken dagen van vertrek of aankomst of je laat het regelen door Deep Soul Connections. Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je een e-mail van ons met het definitieve vluchtschema en het E-ticket.

Bij de toegangscontroles op Indiase vliegvelden wordt meestal naar het uitgeprinte e-ticket gevraagd. Neem dus een geprinte versie van je internationale e-ticket mee.

 

Landarrangement

Ben je al op de plaats van bestemming of regel je de vlucht liever zelf? Boek dan het landarrangement van deze reis. We verwachten dan dat je op de dag van aankomst van de groep tijdig bij het hotel bent, ofwel in Delhi (Amax Inn - Pahar Ganj) of in Varanasi (Haifa hotel - Assi ghat). Transfers naar het hotel dien je in dit geval zelf te regelen en te betalen. Een landarrangement zal vaak 1 of 2 dagen korter zijn dan de volledige reis vanwege de vluchtdagen die er onderdeel van uitmaken.

Het landarrangement start in Delhi of Varanasi en eindigt in Delhi of Agra.

 

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis overnachten we over het algemeen in goede hotels, dan weer iets luxueuzer, dan weer iets eenvoudiger. In de hotels hebben we tweepersoonskamers met eigen badkamer. In de jungle nabij de Pandav Falls slapen we in een luxe tentenkamp. Deze grote tenten zijn voorzien van echte bedden, douche en toilet. In de ashram te Sakteshgarh en Chitrakoot slapen we in een slaapzaal. Dit betekent dat vrouwen en mannen afzonderlijk in een ruimte overnachten op matrassen op de grond. De goed onderhouden toiletten bevinden zich buiten de kamer.

 

Kamerindeling en éénpersoonskamer

 • Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je voor € 350,- extra een éénpersoonskamer boeken.
 • Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
 • Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of luxe-tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of luxe-tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je voor € 350,- extra een éénpersoonskamer boeken (voor de ganse trip).

 

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Voor ons transport beschikken we over een verzekerd Tempo Traveller busje (max. 12 personen). Hierdoor kunnen we onderweg stoppen waar we willen en bovendien het plattelandsleven van dichtbij meemaken. Tussen Delhi en Varanasi en Khajuraho en Delhi nemen we een comfortabele nachttrein.

Accommodatie