Noord-India Route

Reisroute

Data & Prijzen

Brochure downloaden

Reis boeken

Reisinfo

Praktisch

Huur mij in?

Mooi samengevat

Wat maakt deze reis uniek?

Dag 1 - vlucht naar Delhi

Dag 2 - Delhi, caleidoscoop van religies / nachttrein naar Varanasi

Dag 3 - Varanasi, het kloppende hart van het Hindu universum

Dag 4 - Varanasi - Ganga Ma, magische rivier van bevrijding

Dag 5 - Varanasi - de Ramayana herbeleefd

Dag 6 - Varanasi-  zijde, tijd en muziek

Dag 7 - Saktesgarh, Swami Adgadananda Ashram

Dag 8 - Saktesgarh ashram

Dag 9 -  Sarnath, in de voetstappen van de Boeddha

Dag 10 -  Sarnath

Dag 11 -  Sarnath

Dag 12 - Triveni Sangam, Allahabad – de samensmelting van drie heilige rivieren

Dag 13 - Chitrakoot, de heuvel van vele wonderen

Dag 14 - Chitrakoot, Anusuya ashram in de jungle

Dag 15 - Chitrakoot, Anasuya ashram

Dag 16 - Panna Tiger Reserve  & Pandava Falls

Dag 17 - Khajuraho en de tempels van liefde

Dag 18 - Khajuraho + nachttrein naar Agra

Dag 19 - Taj Mahal en naar Delhi

Dag 20 - vlucht naar Europa

 

Route 20 daagse rondreis

Reisroute Noord-India

De volledige reisroute dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Delhi

Namasté, welkom in India! Na een verwelkoming op de luchthaven

reizen we door naar het hotel waar je van een goede nachtrust zal genieten.

 

 

Dag 2: Delhi en nachttrein naar Varanasi

In Old Delhi ontmoeten we een deel van de islamitische geschiedenis van India, zoals de Jama Masjid en Humayun's Tomb. Een hele markante plek is de Nizamuddin Dargah, het belangrijkste centrum van het soefisme (mystieke islam). In New Delhi bezoeken we Raj Ghat, de plek aan de Yamuna-rivier waar Mahatma Gandhi is gecremeerd.

De rijke en intrigerende Hindoe-symboliek ontmoeten we voor een eerste keer in de Laxminarayan tempel. We sluiten ons bezoek aan Delhi af met

een stille meditatie in de prachtige Bahá'í Lotus Tempel. De stilte spreekt hier als het ware tot je en je voelt de ‘goddelijke’ energie in je hart vloeien.

‘s Avonds nemen we de nachttrein naar Varanasi. Reizen per trein voegt steeds een fascinerende dimensie aan je verblijf in India toe. In de vroege ochtend komen we aan in Varanasi.

 

 

Dag 3: Varanasi, het kloppende hart van het Hindoeïsme

Varanasi is India in het klein, zowel in zijn spirituele als fysieke identiteit. Door de ontwakende stad rijden we naar het hotel. Daarna genieten we van een adembenemende wandeling langs de ghats waar pelgrims hun opgebouwd karma wegwassen in de Ganges of waar ze hun geliefden komen cremeren. Laat je absorberen door deze oeroude stad en observeer de mensen, de ceremonies en het unieke leven hier. Tijdens de wandeling word je geïntroduceerd

in de esoterische betekenis van het hindoe-universum. Iedere dag ervaar je een ander aspect en word je langzaam

maar zeker dieper en dieper ‘naar binnen’ begeleid. Andere hoogtepunten vandaag zijn de 'brandende' Manikarnika Ghat en de immer fascinerende Dashashwamedh Ghat.

Al zittend op de trappen van deze ghat trekt een levend portret van India aan je voorbij. Bij zonsondergang zijn we getuige van de wereldberoemde Aarti-ceremonie uit. We doen ook een sankalpa-ceremonie op de betoverende oevers van Moeder Ganga.

 

Optioneel in Varanasi:

Voor wie interesse heeft is er is iedere dag de mogelijkheid tot:

  • een ayurvedische consultatie en lichaamsmassage met een ervaren ayurvedisch arts, Dr. Mukta Tripathi.
  • een traditionele deep tissue massage door Sanjay Sharma.
  • body art met Henna painting voor de vrouwen.
  • een astrologisch consult met een ervaren astroloog.

 

 

Dag 4: Varanasi: in de armen van Ganga Ma

Vandaag beginnen we de dag met water en eindigen hem met water. Bij zonsopgang maken we een boottocht over moeder Ganga. Dit is een geweldige manier om het leven aan de oevers van de rivier mee te maken. De rivier is een levende aanwezigheid zoals nergens anders. Je krijgt verhalen te horen over de diepere betekenis van Moeder Ganga en van water in het alemeen. We bezoeken ook de gouden Kashi Vishwanath tempel, het meest heilige centrum van de stad en zelfs van India, waar we een healingsceremonie uitvoeren.

In de namiddag zigzaggen we door de kleine steegjes en bezoeken o.a. de spice market. Na zonsondergang, doen we een Ganga puja voor onze voorouders en andere geliefden, te midden van moeder Ganga. We bereiden de puja voor door het kopen van bloemen en mala's op de geurigste en kleurrijke bloemenmarkt van Varanasi.

 

 

Dag 5: Varanasi: de Ramayana herbeleefd

Vandaag staat Hanuman centraal. Hanuman is één van de hoofdpersonages uit dee Ramayana. Eén van de twee grote Hindoe epossen, samen met de Mahabharata. Het verhaal van Rama en zijn gezellen is zo geliefd in India, dat het in de psyche van iedere Indiër is verankerd.

In onze ochtendmeditatie, richten we ons alvast op de wonderen van Hanuman door specifieke prana oefeningen Je hoort over de esoterische betekenis van Hanuman in je eigen leven. We bezoeken de Sankat Mochan tempel, om de zegening van Hanuman te krijgen.

In de namiddag gaan we via de Bengali Thola (met vele interessante winkeltjes) naar het Asha-project. Dit is erop gericht om straatkinderen kansen te geven een eigen toekomst op te bouwen. Vroeg in de avond gaan we naar de andere oever van de Ganges, naar de beroemde Ram Leela, een fascinerende voorstelling van de mythische Ramayana.

 

Dag 6: Varanasi / vrije dag

In de ochtend bezoek je een plek waar je voor een betaalbare prijs de beste zijde in de stad kan kopen, zoals zijden sjaals, sari's, pashmina sjaals, bedspreien, kussenslopen, ...

De rest van de dag is vrij om rond te zwerven in deze fascinerende stad. 's Avonds, sluiten we ons aan bij een concert van klassieke Indiase muziek.

 

 

Dag 7: Sakteshgarh-ashram

Na een boeiende rit van een drietal uur door het platteland bereiken we rond het middaguur de ashram. Tijdens deze dagen ervaar je het leven in een ashram in al zijn unieke aspecten. Deze ashram is de hoofdashram van Swami paramhans Adagadanand ji Maharaj, een van de meest gerespecteerde verlichte heiligen van Noord India.

In de namiddag wordt je wegwijs gemaakt in de ashram en de omliggende tuinen. Als Swamiji aanwezig is, is er een kans op een ontmoeting en gesprek. Alleen al in zijn buurt zijn is een krachtige ervaring die je mind helemaal schoonspoelt.

Na de avond-aarti sluiten we aan bij een stille meditatie rond het vuur.

In alle sereniteit, genieten we van het simpele avondeten en van de rust

van de avond op deze rustige en afgelegen plek.

 

 

Dag 8 Sakteshgarh-ashram

In de vroege ochtend maakt een Damaru-trommel ons wakker voor de ochtend-aarti en meditatie. Wie wil kan meedoen. Enige tijd later, kan je helpen om ontbijt en lunch klaar te maken, en leren hoe in een ashram voedsel wordt bereid. Dan is de tijd aangebroken voor Swamiji zijn ochtendwandeling door de ashram en aansluitend een lezing. Een ideaal moment om, zittend aan zijn Heilige Lotusvoeten, te genieten van het licht en de harmonie van deze verlichte man,

Na het ontbijt is er een fijne wandeling in de heuvels rondom de ashram gepland. In de namiddag volgen we het reguliere programma in de ashram. Met een beetje geluk ontmoeten we Swamiji weer.

 

 

Dag 9: Sarnath

Tijdens deze dagen, ontdek je het Boeddhisme in al zijn verschillende expressies. Je zult het zien, horen (chanten), voelen (meditatie) en erover leren van binnenuit (door het te ervaren).

In de ochtend rijden we van Sakteshgarh naar Sarnath, waar we verblijven in een Tibetaans boeddhistisch klooster van de Karma Kagyu Lineage. Wie wil kan deelnemen aan het dagprogramma in de tempel van het klooster (o.a. het chanten van de monniken),

's Ochtends om 7 uur en 's avonds om 19 uur. Na de kennismaking met het klooster wandelen we door het dorp en bezoeken een aantal boeddhistische tempels.

 

 

Dag 10: Sarnath

We brengen een bezoek aan de ruïnes van het oude Mulagandhakuti klooster (waar de Boeddha tijdens het regenseizoen in meditatie verbleef) en nemen de tijd om de rondgang te doen rondom de heilige Dhamekha Stupa en er te mediteren. De stupa markeert de plaats waar de Boeddha zijn eerste lezing gaf.

Naast het klooster staat de Bodhi boom, een afstammeling van de boom waaronder Siddhartha Gautama tot verlichting kwam. In alle rust treden we in contact met de deva van deze boom.

 

 

Dag 11: Sarnath

Sarnath is afgezien van het boeddhisme ook een belangrijk heilig oord voor de Jaïns. Tijdens deze reis is er hier de enige mogelijkheid om een Jain-tempel te bezoeken. Daarna gaan we naar het Tibetaanse Vidyadhara Tibetaans Instituut. We nemen er deel aan het lopende programma. Soms zijn er programma's gaande met de 17de Gyalwang Karmapa of met Thrangu Rinpoche. Wie wil kan de volledige namiddag in de tempel blijven met boeddhistische monniken die hun ceremonies uitvoeren met hun typische diepe keelzangen, cymbalen en hoorns.

 

Dag 12: Triveni Sangam, de samensmelting van 3 heilige rivieren

Van Sarnath rijden we eerst naar Lohta, een plaats die leeft van het weven van zijde. Hier zien we de oude praktijk van het zijde weven met handbediende weefgetouwen.

Daarna zetten we onze weg voort naar Allahabad, aan de Triveni Sangam. Je hoort alles over deze intrigerende plek evenals over de mystieke kennis die deze plek in zich herbergt. Een boot brengt ons naar het exacte punt waar de Ganges, de Yamuna en de onzichtbare Saraswati elkaar omhelzen en samensmelten tot één rivier. Degenen die willen, kunnen een bad nemen bij de exacte samenvloeiing

van de drie rivieren.

We genieten van de zonsondergang op deze magische plek, vol van vibrerende geschiedenis. We doen ook een ceremonie om ons van de eventuele negatieve invloeden van onze voorouders te zuiveren

én een geleide meditatie op het helen van de wateren van Moeder Aarde.

 

 

Dag 13: Chitrakoot

Van Allahabad gaan we naar Chitrakoot, een pelgrimsoord vol van Hindoe legendes aan de oevers van de rivier Mandakini. Bij Ram Ghat wachten ons kleurrijke boten op om ons naar schilderachtige plekjes langs de rivier te brengen. Daarna gaan we naar de heilige berg van Kamadgiri voor een fascinerende wandeling rond de heuvel. We verblijven er in een van de oudste ashrams in India, de Anusuya ashram. Deze ashram ligt te midden van dichte bossen aan de Mandakini rivier. Hier nemen we nog deel aan de avond-aarti en genieten van de diepe vrede op deze heilige plek temidden van de jungle.

 

 

Dag 14: Chitrakoot

Vroeg in de ochtend, worden we gewekt voor de aarti en meditatie. Na het ontbijt staat er een fijne wandeling door de jungle op het programma. De natuurlijke schoonheid van de omliggende bergen, de watervallen en de geur van geurige kruiden maken ons getuige van een gezegende sfeer. In de namiddag en vooravond volgen we het reguliere programma in de ashram.

 

 

Dag 15: Chitrakoot

In de ochtend volgen we het ashram programma. In de ashram is ook de mahasamadhi (graf) van wijlen Paramhans Parmanand Ji die hier de hoogste staat van verlichting heeft bereikt.

In de namiddag bezoeken we zowel de intrigerende grotten waar de Gupta Godavari ontspringt als Hanuman Dhara, welk een imponerende scene van een waterval biedt die uit de bergen valt op een mythische plaats. Aangezien water de rode draad is tijdens deze reis, kunnen deze twee bijzondere plaatsen niet ontbreken. Je wordt tijdens deze dagen ook ingewijd in de praktische bruikbaarheid van de Ramayana en de hoofdpersonages, Rama, Sita en Lakshman.

 

Dag 16: Panna Tiger Reserve & Pandava Falls

In de ochtend rijden we van Chitrakoot naar het Panna Tiger Reserve, in de buurt van Khajuraho. Onze verblijfsplaats ligt aan de poort van het park, een geweldige plek om te ontspannen in de schoot van Moeder Natuur. In de namiddag bezoeken we de mythische Pandav watervallen. Een smaragdkleurige rivier tuimelt naar beneden vanuit de gladde rotsen en stroomt in een perfect hartvormig meertje. De natuur groeit hier uitbundig en de geuren van wilde bloemen mengen zich met de boslucht Na zonsondergang kan je genieten van het zachte ruisen van de jungle.

 

 

Dag 17: Panna Tiger Reserve en vrije namiddag in Khajuraho

Bij dageraad rijden we het reservaat binnen met een lokale gids. Dit reservaat is nog een van India’s ongerepte en spectaculaire natuurreservaten. Het park ligt langs de oevers van de rivier Ken, een van de zuiverste waterwegen van India. Het park herbergt vele soorten wilde dieren en is een waar vogelparadijs. Gecombineerd met het schilderachtige landschap maakt de rijke flora en fauna van dit bezoek een onuitwisbare ervaring.

In de vroege namiddag trekken we verder naar Khajuraho. Mensen van over de hele wereld voelen zich aangetrokken om het raadsel van dit mysterieus complex van tempels in Khajuraho te ontdekken. De rest van de namiddag is vrij om rond te zwerven in dit rustige stadje. Of gewoonweg om uit te rusten. 's Avonds, kan je genieten van het klank- en lichtspel en er getuige van zijn hoe de geschiedenis even herleeft.

 

 

Dag 18: Khajuraho en avondtrein naar Delhi

In de ochtend bezoeken we de Westerse tempelsite. Hier voel je nog steeds de spirituele energie van de mystieke Tantra-meesters die deze tempels gecreëerd hebben. Het doel van deze tempels is om een diepe psychische transformatie teweeg te brengen in de mind en geest. Om zo van binnenuit de wereld te ontdekken die deze mystici gecreëerd hebben.

De rest van de namiddag is vrij om te shoppen, een fietstocht te maken of om de moderne Arhanta Yoga Ashram in de heuvels te bezoeken. ‘s Avonds nemen we de nachttrein naar Delhi.

 

 

Dag 19 Taj Mahal en Delhi

In de vroege ochtend bereiken we Delhi waar we verder reizen naar Agra, voor een bezoek aan de charismatische Taj Mahal. De grote verdienste van de Taj met zijn beklijvende rust, zijn hypnotiserende proporties en geurende tuinen brengen al eeuwenlang zijn bezoekers in bekoring. Het ganse geheel schijnt als de meest perfecte parel op een azuurblauwe achtergrond. De fijne materialen, de mooie vormen, de symmetrie van het geheel, en de weloverwogen keuze van de ligging, overtreffen alles wat je ooit zag.

In het begin van de avond bereiken we terug Delhi, waar we samen van een laatste avondmaal genieten, om daarna naar de luchthaven te gaan.

 

 

Dag 20: Vlucht naar Europa

Na middernacht vliegen we terug naar Europa.

 

 

 

 

Wil je de volledige reisroute dag per dag vraag dan onze brochure aan. Ga naar Brochure downloaden. Een brochure waarmee je reis reeds start!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief, en je wordt automatisch op de hoogte gehouden.