Vedische vuurceremonie

 

Wat is het?

Dit vuurritueel wordt wereldwijd uitgevoerd om aanwezigen, de directe omgeving en de atmosfeer op te laden met levensenergie, te zuiveren en te beschermen tegen toxische invloeden en schadelijke straling.

 

Het gevolg is dat de atmosfeer een voedende werking krijgt op het leven van planten, dieren en mensen. Het proces vernieuwt de hersencellen, vitaliseert de huid, zuivert het bloed en negatieve gedachtenpatronen. De as die overblijft zijn geladen mineralen die kan gebruikt worden voor helende doeleinden en als verbetering voor grond en water.

 

Nadat een gewijde ruimte is gecreëerd wordt het vuur ontstoken en gevoed met mantra’s, ghee, rijst, sesamzaad, ...

 

Een enorme hoeveelheid energie resoneert tijdens de ceremonie rond de koperen piramide waarin het vuur brandt. Er wordt een soort magnetisch veld gecreëerd dat negatieve energie neutraliseert en positieve energie bekrachtigd. Zo wordt er tevens een positief patroon geschapen rondom alle aanwezigen en de invloed reikt zelfs vele honderden meters verder.

Deze ceremonie wordt uitgevoerd volgens de eeuwenoude Vedische traditie. Veel mensen ervaren een helend effect wanneer ze bij zulk een vuurceremonie aanwezig zijn. Een vuurceremonie schept mogelijkheden en openingen voor transformatie. Het vuur helpt je zware energieën los te laten. Het helpt je dat te verbranden, te verteren wat onverteerbaar lijkt door je aandacht bewust te richten. Ervaar zelf de overvloed en vrede die het met zich meebrengt

 

– Peter Kupers –

 

 


Peter Kupers

Vraag hier aan

 

Wat is het effect ervan?

Velen ervaren een healend effect wanneer ze bij een vuurceremonie aanwezig zijn. Een vuurceremonie schept mogelijkheden en openingen voor transformatie. Het vuur helpt je zware energieën los te laten en dat te verbranden, te verteren wat onverteerbaar lijkt door je aandacht bewust te richten. Je kunt een vuurceremonie doen voor het afsluiten van een periode, maar ook bij het ingaan van een nieuwe fase, waarbij je de nieuw verworven inzichten en de daarbij behorende kwaliteiten bewust in je leven uitnodigt.

 

Hierop volgt een periode waarin ‘situaties van mogelijkheden’ kunnen verschijnen om jouw intentie te vertalen naar heling in de alledaagse werkelijkheid.

 

Zie het niet als een onmiddellijke magische verandering maar als een opening voor mogelijkheden voor het veranderen van bepaalde gewoonten en patronen. Herken deze ‘opening’ en gebruik deze mogelijkheid de daarop volgende weken om je gedrag te veranderen.

 

Het innerlijke vuuroffer

Je hele lichaam is het voertuig waarin je het vuur ontsteekt. Iedere inademing is een offer aan je innerlijke wereld en elke uitademing is een offer aan de uiterlijke wereld.

Wanneer attractieve objecten de mind willen meeslepen, en deze impulsen geofferd worden aan het vuur van de zelfbeheersing, dan worden deze verteerd door het innerlijke vuur.

 

 

Door de vlam van het besef, de alertheid, is het gekende ordelijk. Als die vlam brandt, welke handeling ook plaatsvindt, dan ontsteekt de handeling zelf het vuur van Brahman, het vuur van de hoogste intelligentie. Het blijft branden in je handelingen, door je wezen, in je relaties. Dat is het echte vuuroffer.

 

 

Praktische informatie

Regelmatig voer ik deze vuurceremonie uit op vraag van een centrum, yoga-school, festival of organisatie. Ik pas de ceremonie aan naar het gewenste doel en duur. Dit gaat van minimum 1 uur tot maximum 5 uur. De eerstvolgende is in het Ayurveda Centrum Roermond op zaterdag 25 aug 2018.

 

Indien je zulk een vuurceremonie wil organiseren bij jou thuis in jouw centrum of op een event dat je organiseert, contacteer me dan. We overleggen dan over de duur en inhoud.

 

 

  • De deelnemers brengen ieder iets eetbaars mee. Bijvoorbeeld brood, hapjes, fruit, etc. Dit voedsel wordt tijdens de vuurceremonie gezegend en achteraf samen opgegeten.
  •  
  • Ieder die dat wil kan een briefje (max. A5) meebrengen met de persoonlijke intenties voor de vuurceremonie. Deze worden tijdens de ceremonie meegegeven aan het vuur om te transformeren.

 

 

Peter Kupers – 0032/499/18 38 65 (peter@deepsoulconnections.com)

Katy Stroobants – 0032/494/81 41 51 (info@botelophoven.be)

 

 

De ceremonie wordt geleid door Peter Kupers, o.a. opgeleid als Pujari in de Vedische traditie en tevens de stichter van Deep Soul Connections. Hij begeleidt mensen terug naar hun diepste essentie opdat ze ten volle aanwezig kunnen zijn om hun levensdoel écht te realiseren. Zijn begeleiding is een uniek evenwicht tussen mystiek, de kracht van het onderbewuste en een straightline pragmatisme om tot concrete resultaten te komen.

 

Via zijn innige band met Sri Satya Sai Baba en Sri Adgadanand Ji heeft hij de hindoe cultuur van binnenuit leren ervaren. In India heeft men hem o.a. de titel van Pandit toegekend, wat o.a. begeleider op het spirituele pad betekent. Door tal van mystieke ervaringen heeft Peter een talent ontwikkeld om de tijdloze wijsheid van de eeuwenoude Vedische geschriften vanuit eigen ervaring praktisch te vertalen naar mensen met een Westerse achtergrond. Hij is tevens hypnotherapeut en personal & business coach.

 

 

Vragen?

Peter Kupers - Tel.: 0032 499.18.38.65

 

Als iedere persoon die vraagt …

“Wanneer zal de wereld eindelijk eens veranderen?”

zichzelf zou veranderen, dan zou de wereld een veel betere plaats zijn.